Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2009 14:34 - От егрен към сгоден – плюсове и минуси
Автор: keres Категория: Забавление   
Прочетен: 841 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.07.2013 19:53


Човек и добре да живее се жени. Това гласи народната поговорка. Осъзнаваме, че и двата статуса имат своите положителни и отрицателни страни, затова се решихме на кратък разбор по темата. Не се опитваме да ти въздействаме, просто искаме да дадем обективна информация на онези от вас, на които им предстои тази важна за всеки мъж крачка.

Ергенския живот се характеризира с тържество на егоизма (в най-добрите му измерения) над някои съвсем обичайни порядки, като готвене, къпане, пране, гладене, чистене. Ничие друго мнение за това кога трябва да се случват всички тези неща, освен твоето, не е меродавно тук. Можеш да си се разхождаш сред мръсни чорапи, тениски и др., колкото време си пожелаеш (обикновено докато чистите свършат). Нещо което трудно ще ти се случи, ако живееш с жена в къщи.

Готовата храна. Защо да харчиш ресурс за нещо, което вече е направено? Няма по-вкусно от ергенската вечеря – готови кюфтета и руска салата (може и снежанка в зависимост от предпочитанията).

Никой не ти прави забележка колко, кога и какво пиеш. Въпреки, че има частни случаи, в които след като ергена заживее под един покрив с половинката си, започва да пие повече, но това го удаваме на вината и ракиите, които баща й праща.

Няма проблем дали има чинии за миене и от кога стои купчината в мивката. Ние лично използвахме пластмасови и така елиминирахме такъв времегубещ процес какъвто е миенето на съдове.

Можеш да си гледаш когато и какво си поискаш – мачове, порно, предавания на които само ти и още двама души в България сте фенове… няма ограничения.

Прибираш се когато решиш, без да се налага да обясняваш или да си измисляш неща, които не са се случили, отчаяно опитвайки се да скриеш очедината истина, че си се напил и/или си правил секс с колежката.

Всеки съвременен ерген си спомня с умиление дните, в който до късни доби е играл любимите си компютърни игри, без да се съобразява с външния свят и без да го тревожи гъстотата на брадата му.

До тук сигурно си мислиш, че избора е ясен и евентуални доводи в подкрепа на това да живееш заедно с жена (била тя гадже, годеница или съпруга) няма как да издържят. Но…

Тук характерното е, че общото взема връх над частното (в тове лице) и обикновено това върви с принципа, че за да получиш – трябва и да дадеш. Това варира в много широки граници в зависимост от това, кой от двама ви е по-голям инат и до колко е склонен на компромиси със себе си и с начина на живот, който е свиканал да води.

Когато заживееш с жена за първи път, след известно време установяваш, че е доста приятно всяка вечер да си хапваш домашно сготвена храна. Ако успееш и да се пребориш да ти готви само твои любими манджи, то ти си построил комунизма.

Времето за гледане на порно намалява, но то е за сметка на истинския секс. Вярваме, че няма да откажеш.

По-трудно е с личното време. И тъй като то ще намалее в пъти за сметка на плюсовете да живееш с жена ти предлагаме план за действие. Направи си списък с нещата, които наистина обичаш да правиш и ги подреди, като започнеш от най-любимото. Следва по-трудното. Оптимизацията! Това е нещо което ще усвоиш с времето, не става изведнъж. Ще станеш толкова изобретателен, че ще си правиш всичко, което си обичал преди и тя или няма да разбире или ще се чуди кога и как го правиш.

Е, винаги има и друг начин на поведение “В тази къща петел пее”. Тази реплика чухме снощи в един български филм, казана от един мустакат мъжага, който едва ли не щеше да набие жена си, щото си “позволила” да купи двайсетина плочки за банята без да го попита! За такива случаи не говорим.

Тези плочки ни подсещат и за друго нещо, за което трябва да те предупредим. Всяка жена е неосъществен архитект или поне вътрешен дизайнер. Така, че подготви се за чести размествания, ремонти, подобрения и т.н., в които ще бъдеш въвлечен. Но пък честно казано удава им се – обикновено резултата е много по-уютен.

Мнения и съвети – бол! Но решението си остава твое.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: keres
Категория: Други
Прочетен: 27951
Постинги: 10
Коментари: 4
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930