Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2009 18:38 - Справедливост дебне отвсякъде, г-н Кержаков
Автор: keres Категория: Спорт   
Прочетен: 870 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.07.2013 19:43


Хубаво е да знаеш, че понякога има справедливост в този живот, макар и рядко, но я има.
Искаше ми се да напиша нещо подобно още преди време, когато се пусна слуха, че феноменалния нападател Александър Ковпак, от гранда на украйнския, европейския и световния футбол Таврия (Симферопол), може да дойде в ЦСКА. В отговор на слуховете тогава президентът на Таврия (за справка само Реал е печелил повече пъти Шампионската лига, нали ме разбирате) каза

„Българите изобщо не са се свързвали с нас, а и честно казано, съмнявам се, че могат да си позволят да купят най-добрия стрелец в първенството на Украйна. Не виждам и логика футболист, който има амбиции за националния отбор, да смени нашето първенство с българското, за което всички знаем, че е значително по-слабо.” В последствие играчът потвърди „Четох в Интернет как едва ли не цял живот съм мечтал да премина в ЦСКА, но това са пълни измислици! Нито аз, нито агентът ми, сме контактували с българите. Тяхното първенство не представлява интерес за мен. Ако напусна Таврия, със сигурност няма да отида в ЦСКА”.

Добре, недей да ходиш, стой си с в Таврия. Съвсем умишлено не даваме никаква допълнителна информация и статистика за Таврия (Симферопол) или Александър Ковпак, тъй като сме наясно, че едва ли има футболен фен по земята, който да не е чувал тези две имена. Все пак Таврия си е със сериозни успехи. Първото, което ни идва наум е, че през 2001 г. Таврия губи от Спартак Варна за купа Интертото само с 2:0 и постига престижното 2:2 в реванша на украйнска земя. Другия сериозен факт в подкрепа на това, че са супер гранд е заеманото от тях 4-то място в украйнското първенство.

Колкото до Александър Ковпак за него всички думи са излишни, неговите постижения сами говорят за класата му. Е, от началото на новия сезон в украйското първенство, все още не е в първата десетка на голмайсторите, но предполагаме че това е заради прекомерно киснене в Интернет, а и е възможно вмсето с бутонки да играе със златните обувки, които е спечелил през последните два сезона – една лява и една дясна.

Стига за Таврия и Ковпак, отплеснахме се доста! Докато за тях срещата с ЦСКА все още предстои, то едни други разбирачи вече се убедиха, че грешат. Ето някой изказвания на представители на Динамо Москва:

Александър Кержаков (надутият пуяк) след първия мач „Бяхме длъжни да победим ЦСКА с 2-3 гола. Те са изключително слаб отбор, който не мога да сравня с нито един от първенството на Русия. При нас всички отбори са силни. Много съм недоволен от този резултат. Не ми хареса и терена, който не бе на ниво. При нас и терените са по-добри от този. Имаше един момент, в който бях в удобна позиция, но топката отскочи и не успях да стрелям добре иначе можеше да вкарам.”

Не бива да имаш никакви притеснения, до края на този сезон ще играеш само на хубавите руски терени със силните руски отбори – първия е Криля Саветов в неделя. По калпавите европейски терени няма да ти се налага да играеш тази година.
Да направим ли и една съпоставка – 0:0 на кривия терен на Васил Левски, 1:2 прекрасния терен в Русия. Ако играят на Уембли не ми се мисли!

Андрей Кобелев (треньорът) след първия мач „Не трябва да гледаме назад. Сега мислим само за реванша с ЦСКА. Отборът от София играе много компактно и предимно се защитава. Очевидно е, че ще трябва да намерим начин да пробием една доста сгъстена отбрана”.
Абе знам ли, не ми изглеждаше много сгъстена тази отбрана, особено пък след победния гол на централния защитник.

Денис Колодин (защитник) след първия мач „Мислехме ЦСКА за добър отбор, но се оказа, че са значително по-слаби и от нас, и от предишния ни съперник в евротурнирите Селтик. При това положение трябваше да спечелим още в София. В българите стряскащо бе само името, но не и играта им”

Александър Кержаков (надутият пуяк) след втория мач „Каква психология, какво напрежение? Та ние не можем да си подадем точен пас на 10 метра…. Отново казвам – ЦСКА е слаб отбор, но явно ние сме много слаби. Наистина съм разстроен”.

Само недей рева, че ще скъсаш сърцата! Ти явно не млъкваш, и нямаш обективно мислене каквото и да се случи на терена. С 5:0 ли трябва да те бият, за да разбереш че си загубил от по-силен отбор?! Светът е прекрасен, г-н Кержаков и справедливост дебне отвсякъде!

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: keres
Категория: Други
Прочетен: 27973
Постинги: 10
Коментари: 4
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930